Lansarea noului telefon – iPhone SE, ar da un impuls vanzarilor Apple pe pietele in crestere rapida din India, Orientul Mijlociu si Africa, dar risca, de asemenea, sa duca la scaderea pretului mediu de vanzare a telefoanelor, precum si a marjelor de profit, scrie Agerpres.

"iPhone SE ofera un nou stimulent pentru cei care nu vor un telefon cu ecran mare", sustine Bob O'Donnell, analist la TECHnalysis Research.

Potrivit acestuia, un iPhone mai ieftin este atragator pentru consumatorii de pe pietele emergente dar, cu toate acestea, nu este un succes garantat deoarece este in continuare mai scump decat telefoanele rivalilor, care utilizeaza sistemul de operare Android.

Prezentarea noilor produse are loc cu o zi inainte ca avocatii Apple sa se confrunte in justitie cu Biroul Federal de Investigatii (FBI) care a cerut Apple sa deblocheze iPhone-ul unuia dintre autorii atacului de la San Bernardino (California) comis de catre un cuplu de musulmani radicalizati si care s-a soldat cu 14 morti la inceputul lunii decembrie.