In mediul rural, doar jumatate din gospodarii sunt conectate, dar, pentru satul romanesc, internetul a devenit anul acesta, cea mai raspandita utilitate, dupa curentul electric, la mare distanta de baie, toaleta, sau apa curenta.

Fata de acum 10 ani sunt de 3 ori mai multi utilizatori de internet la noi in tara si stam cate 6 ore pe zi, in medie, online.

Studiul facut de BRAT arata ca 71% dintre noi verificam e-mailul, 60% intram pe site-uri de servicii, unul din 5 cauta jocuri de noroc si pariuri, iar unul din 3 oraseni face cumparaturi pe internet. Operatiunile bancare sunt si ele o optiune mult mai utila online pentru 26% dintre tinerii intre 25 si 34 ani.

Cum era de asteptat, in premiera, la sat internetul a ajuns a doua cea mai folosita utilitate dupa curentul electric. Departe de gaze, de toaleta si baie in casa. Asta arata ca acolo unde retelele de utilitati nu depind de stat, cum e internetul, dezvoltarea e fulminanta. Asta in timp ce la infrastructura de baza suntem cei mai inapoiati din Europa de zeci de ani.

Nu avem baie in casa, dar avem tot mai multe telefoane inteligente. In graficul acesta vedem ca din 2011 de cand au aparut pe scara larga, atat smartphone-urile cat si tabletele au luat fata calculatorului traditional si chiar si laptopului, care inca este in usoara crestere.Iar pe net cautam: socializare, video si stiri.