Uniunea Internationala de Telecomunicatii (ITU) prezice ca in 2014 numarul de abonati va depasi cifra de sapte miliarde. In prezent, in lume sunt 7,1 miliarde de oameni si 6,8 miliarde de abonamente la telefonie. Conform aceluiasi raport, in 2013 o treime din populatia lumii a fost conectata la internet.

“Cu fiecare zi suntem mai aproape de a avea acelasi numar de abonati ca numarul total de persoane de pe Glob. Revolutia din sectorul mobil din tarile in curs de dezvoltare este foarte importanta, ajuntand educatia, sanatatea, mediul de afaceri si guvernarea”, spune Brahma Sanou, directorul biroului pentru dezvoltare al ITU.

Cea mai mare penetrare a pietei are loc in tarile foste membre ale Uniunii Sovietice, unde exista 1,7 abonamente de telefonie mobila la fiecare locuitor. Africa se situeaza in schimb la polul opus, cu 63 de abonati la suta de persoane. In alte tari, precum India, ritmul de crestere al industriei mobile a inceput sa incetineasca.

La capitolul internet, cea mai mare penetrare a pietei se gaseste in Europa (75%), urmata de America (61%). 32% din asiatici sunt online, in timp ce in Africa, doar 16% sunt conectati la internet.

Secretarul general al ITU, Hamadoun Toure, spune ca progresul este unul extraordinar, insa mai e loc de imbunatatiri.

Doua treimi din populatia lumii, aproximativ 4,5 miliarde de oameni, sunt inca offline. Ceea ce inseamna ca sunt in continuare in afara celei mai mare piete din lume”, spune Toure.