BT a confirmat, intr-o nota publicata pe site-ul companiei, ca a fost contactat de actionarii a doua companii de telefonie mobila cu operatii in Marea Britanie, indentificand O2 drept unul dintre cei doi operatori locali, dar a mentionat ca negocierile sunt in stadiu incipient.

O posibila achizitie a unuia dintre cei doi operatori ar intregi oferta BT pe segmentul broadband cu servicii wireless, sprijinind planurile de consolidare ale companiei.

Actiunile BT au urcat cu 2,8% in prima parte a sedintei de luni, titlurile Telefonica si Orange au avansat cu 0,7% fiecare, in timp ce Deutsche Telekom a castigat 1,1%.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Telefonica, Deutsche Telekom si EE au refuzat sa comenteze, in timp ce oficialii Orange nu au fost imediat disponibili pentru a face declaratii.

Orange si Deutsche Telekom au reluat recent discutiile privind o posibila vanzare a companiei EE, cel mai mare operator wireless din Marea Britanie. Valoarea EE ar putea fi estimata la 19 miliarde de dolari, potrivit unor surse familiare cu discutiile, citate de Bloomberg.

CEO-ul Orange, Stephane Richard, a declarat intr-o conferinta de presa saptamana trecuta ca EE analizeaza stabilirea unei aliante strategice cu un operator de internet sau o companie de telefonie fixa pentru a se extinde pe piata britanica. Posibilele parteneriate ar putea implica o infrastructura comuna sau chiar modificarea structurii capitalului EE, a adaugat el.

BT si EE au incheiat deja un acord pentru infiintarea, in 2015, a unui serviciu de telefonie mobila, prin care BT va oferi servicii integrate de telefonie, internet si televiziune. De asemenea, BT va acorda EE si Vodafone acces la serviciile sale de broadband, pentru ca acestia sa poata oferi consumatorilor pachete proprii de servicii integrate.