"Cred ca ar fi o tranzactie atractiva. Ne gandim la asta, dar momentan este doar o discutie interna", a declarat Stephane Richard, directorul general al companiei franceze Orange. 

Richard a precizat ca reprezentanti ai celor doua companii si-au prezentat punctele de vedere asupra unei posibile fuziuni, dar ca nu exista niciun fel de negociere intre cei doi operatori in acest moment. 

Telecom Italia are o datorie de aproximativ 27 de miliarde de euro, evaluata ca nerecomandata pentru investitii, insa detine active valorose in Brazilia. 

Piata telecomunicatiilor din Europa a inregistrat deja mai multe tranzactii mari, in conditiile in care companiile incearca sa-si consolideze pozitia si sa-si creasca profiturile. Anul trecut, tranzactiile in care au fost implicate companiile telecom in Europa au insumat 130 de miliarde de dolari, atingand cel mai inalt nivel din 2005 pana in prezent. 

In acest an, grupul BT a cumparat operatorul britanic EE, detinut de Orange si Deutsche Telekom, pentru 16,7 miliarde de euro, in timp ce grupul Hutchison Whampoa din Hong Kong poarta negocieri exclusive cu compania spaniola Telefonica pentru preluarea diviziei din Marea Britanie, pentru 10 miliarde de lire sterline (13,7 miliarde de euro). 

Actiunile Telecom Italia au urcat cu 2% pe bursa din Milano, in urma declaratiilor directorului Orange, conferind operatorului italian o valoare de piata de 20 de miliarde de euro.

De asemenea, titlurile Orange au avansat cu 0,5% pe bursa din Paris, capitalizarea de piata a operatorului francez situandu-se la 43,4 miliarde de euro. 

Veniturile Orange au scazut cu 2,5% in baza comparabila in 2014, la 39,44 miliarde de euro, dupa un declin de 4,5% inregistrat in 2013, in timp ce profitul net al grupului francez s-a situat la 1,22 de miliarde de euro anul trecut, in coborare de la 2,1 miliarde de euro in 2013.