Biletele de cinema pot fi cumparate direct cu ajutorul unei aplicatii speciale. Alegem filmul pe care vrem sa-l vedem, finalizam comanda si primim un cod special care trebuie scanat de aparat. Plata biletului se face printr-un SMS, iar la sfarsitul lunii va aparea pe factura.

"Economisim si 30 de minute pentru cinefil. Tranzactia se face instantaneu"
, spune Adrian, reprezentantul firmei care a creat aplicatia.

Chiar si atunci cand ne este foame si nu avem maruntis prin buzunar, putem sa cumparam un sandvis platind prin SMS. Nu costa nimic in plus. Trebuie doar sa trimitem SMS-ul la un numar special, iar automatul se incarca cu creditul de care aveti nevoie.

Acelasi lucru este valabil si pentru tonomatele de cafea ori ceai. Un SMS ne va tine treji.

In curand va fi suficient sa apropiem telefonul de aparat, prin tehnologia platii fara contact. "NFC este pasul al doilea in zona de plati cu mobilul. Este o metoda de plata foarte rapida. Cu cat platesti mai repede cu atat ai mai mult timp pentru alte lucruri placute", precizeaza Dan Boabes, director de companie.

Platile prin SMS sunt in plina expansiune. Rovigneta ori biletul pentru transportul in comun se pot plati deja in cateva secunde prin acest sistem. Tot prin SMS putem sa primim si cele mai tari reduceri. Se intampla in anumite mall-uri, unde atunci cand intram primim instant un mesaj scurt legat de cele mai recente campanii.