Detinatorul brandului Nokia, HDM Global, pe care l-a cumparat anul trecut de la Microsoft, va lansa primul flagship care foloseste sistemul de operare Android al celor de la Google pe 16 august, scrie News.ro.

HDM a trimis invitatii de presa pentru un eveniment ce va avea loc pe 16 august la Londra. Cum invitatiile vin la doar cateva zile dupa aparitia primelor imagini oficiale cu primul varf de gama Nokia cu Android, este usor de facut de legatura intre cele doua indicii.

Nokia 8 va mai aduce cu el o premiera cu legaturi in timp, catre perioada in Nokia era cel mai mare producator de telefoane: va fi primul smartphone Nokia cu Android care va folosi lentile optice Carl Zeiss, o tehnologie folosita si in trecut de Nokia.

Conform informatiilor de pana acum, Nokia N8 urmeaza sa aiba un ecran de 5,3 inch cu rezolutie QHD, un procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM, 64 GB spatiu de stocare si suport dual SIM.

Partea foto ar urma sa fie asigurata de doua camere de 13 MP, intr-un sistem dual in care cele doua fotografii sunt combinate pentru a realizarea unei imagini mai bune.

HDM Global, companie condusa Jean-Francois Baril, un fost executiv Nokia, va opta pentru auriu, argintiu si albastru ca variante coloristice ale lui Nokia 8.