În noiembrie, Huawei Technologies Co Ltd a vândut subsidiara sa Honor unui consorţiu, pentru a ajuta compania să reia aprovizionarea cu componente, restricţionată de sancţiunile impuse de SUA gigantului tehnologic chinez.

Huawei îşi resetează priorităţile, pe fondul sporirii impactului presiunilor SUA, şi se va concentra mai degrabă pe telefoanele din segmentul superior decât pe brandul Honor, destinat tinerilor şi celor cu venituri mai reduse, au declarat anul trecut pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

După despărţirea de Huawei, directorul general al Honor, George Zhao, a anunţat lansarea modelului View40. De asemenea, oficialii Honor au anunţat că au acum propriile parteneriate cu firmele tehnologice, printre care AMD, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Samsung, SK Hynix şi Sony.

"Ultimele cinci luni au fost extrem de dificile, deşi a fost o perioadă de timp semnificativă pentru Honor. Simţim greutatea aşteptărilor din partea partenerilor industriali şi a consumatorilor", a declarat Zhao.

Acesta a anunţat că firma vrea să se extindă peste hotare şi să se concentreze pe telefoanele din segmentul mediu şi superior. De asemenea, Honor este interesată de "internetul obiectelor" (internet of things), folosind tehnologia Huawei.

"Ei vor să arate că se reinventează, astfel încât clienţii să aibă încredere că au produse de calitate similară cu cea din perioada în care erau o divizie a Huawei", a apreciat Nicole Peng, de la compania de consultanţă Canalys, scrie Agerpres.

Cei aproximativ 8.000 de angajaţi ai Honor au fost mutaţi din birourile Huawei într-un nou sediu, tot în oraşul Shenzhen. Aproximativ 50% din angajaţi sunt implicaţi în activităţi de cercetare-dezvoltare (R&D), a explicat Zhao.

În prezent, Honor vinde smartphone-uri prin propriile sale site-uri şi prin intermediul comercianţilor din China, unde concurează cu Xiaomi, Oppo şi Vivo pe piaţa telefoanelor destinate tinerilor şi celor cu venituri mai reduse. De asemenea, compania îşi vinde telefoanele în sud-estul Asiei şi în Europa.

Telefoanele brandului Honor au reprezentat 26% din cele 51,7 milioane de dispozitive livrate de Huawei în trimestrul trei din 2020, arată datele firmei de cercetare a pieţei Canalys.

Honor produce şi laptopuri, tablete, televizoare smart şi accesorii electronice.

În ultimii doi ani, compania chineză s-a aflat în vizorul autorităţilor americane, îngrijorate de posibilitatea ca serviciile de informaţii chineze să utilizeze echipamentele Huawei pentru spionaj. Statele Unite au făcut apel la numeroase ţări să nu folosească infrastructura Huawei pentru dezvoltarea noii reţele telefonice 5G. Huawei a dezminţit că ar spiona pentru China.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum.