Deutsche Telekom detine 66% din actiunile T-Mobile US, a carei valoare de piata se ridica la 31,5 miliarde dolari.

T-Mobile a depasit Sprint Corp in T2 din 2015, devenind al treilea operator de telefonie mobila din SUA dupa numarul de clienti. 

Profitul ajustat inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare a crescut cu 13% in trimestrul doi din 2015, la 5,03 miliarde de euro, in timp ce analistii se asteptau la 4,94 miliarde de euro.

Vanzarile celui mai mare operator de telefonie din Europa au urcat cu 15% in perioada aprilie - iunie 2015, la 17,4 miliarde de euro, usor peste previziunile analistilor, de 17 miliarde de euro. 

Profitul operational in Germania a scazut cu 1,4% in timp ce veniturile au urcat cu 2,1%, la 5,58 miliarde de euro, iar  numarul de clienti a crescut cu 81.000 in perioada aprilie - iunie 2015. 

In functie de aprecierea dolarului, profitul operational ar putea ajunge in 2015 la 19,3 miliarde de euro, a anuntat compania germana. 

Anul acesta, actiunile Deutsche Telekom au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 30%. Miercuri, titlurile au crescut cu 1,6%, la 17,29 euro, evaluand compania la aproximativ 80 miliarde de euro. 

Presa din Germania anunta recent ca Deutsche Telekom poarta discutii cu operatorul de cablu american Comcast in vederea unei eventuale vanzari T-Mobile US. 

Sectorul de media si telecomunicatii din SUA trece in prezent printr-o faza de concentrare dupa preluarea operatorului de televiziune prin satelit DirecTV de catre AT&T pentru 49 de miliarde de dolari si a Time Warner Cable, al doilea operator de cablu american, de catre numarul trei Charter Communications pentru 56 de miliarde de dolari. 

In aprilie, Comcast a renuntat la intentia de a prelua Time Warner Cable, dupa ce s-a lovit de opozitia autoritatilor americane din domeniul concurentei.

Prin preluarea T-Mobile, Comcast ar putea oferi televiziune prin cablu, Internet, telefonie fixa si mobila intr-un singur pachet.