"In ultima sedinta a Consiliului de Administratie al Romtelecom, desfasurata marti, au fost discutate doua variante de redenumire a Romtelecom: Romania Telecom si Telecom Romania. In principiu, la nivelul Consiliului s-a agreat ca aceste doua variante de redenumirea a Romtelecom sa fie transmise actionarilor companiei pentru a fi discutate", au declarat surse din Romtelecom, citate de Mediafax, care au precizat ca primele discutii pe acest subiect au avut loc la finele lunii ianuarie.

Compania Romtelecom este controlata de grupul elen OTE - 54,01% si statul roman - 45,99%. Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.

Sursele citate au mai spus ca in cazul Cosmote Romania, unde Romtelecom detine 30% din actiuni, operatiunile companiei de telefonie mobila vor trece sub denumirea T-Mobile.

"In cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discuta varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Intr-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele citate.

La finele lunii februarie, Ministerul pentru Societatea Informationala si consortiul Swiss Capital-BT Securities-UBS Limited au semnat contractul pentru furnizarea de servicii de consultanta la vanzarea participatiei detinute de stat la Romtelecom. Consultantul va incasa 2,085% din profitul brut obtinut din vanzarea tuturor sau a unei parti a actiunilor detinute de stat la Romtelecom.

La randul sau, fostul ministru Dan Nica a declarat ca spera ca pana la finele acestui an actiunile detinute de stat la Romtelecom sa fie listate la bursa.

In 2013, Romtelecom si Cosmote Romania au consemnat afaceri cumulate de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.