Samsung vinde smartphone-uri si tablete care folosesc sistemul de operare Android al companiei Google. Totusi, Microsoft sustine ca Android utilizeaza si cateva tehnologii brevetate de compania americana, cum ar fi metoda de afisare a mai multor ferestre intr-un motor de cautare pe Internet.  Astfel, atat Samsung, cat si alti producatori de smartphone-uri trebuie sa plateasca redevente catre Microsoft pentru fiecare terminal Android vandut. 

Pana acum, Microsoft si Samsung nu au facut publice sumele pe care producatorul sud-coreean le plateste companiei americane, insa informatia a aparut recent in documentatia depusa in cadrul procesului in care se afla cele doua grupuri. 

In august, Microsoft a dat in judecata Samsung Electronics, in Manhattan, acuzand compania sud-coreeana ca a incalcat un acord din 2011 privind folosirea reciproca a unor patente. 

Microsoft sustine ca Samsung se foloseste de achizitia diviziei de telefoane a Nokia de catre compania americana drept scuza pentru nerespectarea contractului.  Americanii spun ca Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevente si a refuzat sa plateasca dobanda pentru intarzierea platii. Mai mult decat atat, Samsung ar fi amenintat ca va intrerupe acordul din cauza achizitiei Nokia, potrivit Microsoft.  Compania americana solicita despagubiri de 6,9 miliarde de dolari, precum si o declaratie din partea Curtii, care sa arate ca achizitia diviziei de telefoane a Nokia nu afecteaza acordul cu Samsung. Compania sud-coreeana se afla intr-un conflict referitor la patente si cu Apple, producatorul iPhone.