Profitul net in perioada octombrie-decembrie 2016 a urcat la 7.100 miliarde de woni (6,13 miliarde de dolari), fata de 3.200 miliarde de woni in trimestrul patru din 2015, pe fondul majorarii preturilor la chipuri de memorie si televizoare cu ecran plat. Vanzarile de telefoane mobile au inregistrat, de asemenea, cresteri, mai ales cele din gama premium: Galaxy S7 si S7 Edge.

Profitul operational in perioada octombrie-decembrie 2016 a crescut cu 50%, la 9.220 miliarde de woni (7,93 miliarde de dolari), in linie cu estimarile anterioare ale grupului sud-coreean, de 9.200 miliarde de woni. Este cel mai mare profit operational trimestrial realizat de Samsung din 2013. Castigurile de la divizia de chipuri de memorie au urcat cu 77%, la 4.950 miliarde de woni, in timp ce veniturile s-au mentinut la 53.300 miliarde woni.

In luna octombrie 2016, la doua luni de la lansarea pe piata a telefonului Galaxy Note 7, Samsung a decis sa opreasca productia si vanzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile sa provoace o explozie. De asemenea, Samsung a fost nevoit sa retraga de pe piata aproximativ 2,5 milioane unitati Galaxy Note 7.

La Bursa de la Seul, actiunile Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphones, televizoare si chipuri de memorie, au inchis marti in crestere cu 0,26%, la 1.908.000 woni.

Luni, Samsung Electronics a anuntat ca lansarea smartphone-ului premium Galaxy S ar putea fi intarziata deoarece grupul sud-coreean vrea sa imbunatateasca siguranta produsului, in urma finalizarii investigatiei privind defectele susceptibile sa provoace o explozie la dispozitivele Galaxy Note 7.

Dupa o investigatie de cateva luni, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile a informat ca bateriile cu defecte de fabricatie de la doi furnizori au cauzat exploziile care au determinat Samsung sa opreasca productia si vanzarea dispozitivele Galaxy Note 7. De asemenea, Samsung a fost nevoit sa retraga de pe piata aproximativ 2,5 milioane de unitati Galaxy Note 7, ceea ce a anulat 5,3 miliarde de dolari din profitul operational.

"Au fost stabilite procedurile necesare pentru a se evita repetarea exploziilor. Invatamintele acestui incident sunt reflectate semnificativ in cultura si procesul nostru de productie. Samsung Electronics va face eforturi deosebite pentru a recastiga increderea clientilor", a declarat seful diviziei de telefonie mobila a Samsung, Koh Dong-jin.

Totusi, Koh a anuntat ca Galaxy S8 nu va fi lansat la Mobile World Congress (MWC), cel mai mare eveniment din lume consacrat telefoniei mobile, care se desfasoara la Barcelona din 27 februarie. Aici era locul traditional de lansare a modelelor premium Samsung.

Investigatiile derulate de experti interni si independenti au exclus probleme de hardware si software la dispozitivele Galaxy Note 7, problemele fiind cauzate de defectele de fabricatie si design ale bateriilor, care au provocat scurt circuite, a anuntat luni Samsung.