Anuntul vine la doar doua saptamani de la lansarea Galaxy Note 7 pe pietele din SUA si Coreea de Sud, unde se comercializeaza la un pret de 988.900 woni (885 de dolari), precum si dupa aparitia in presa a unor informatii venite de la utilizatorii noului telefon Galaxy Note 7 care s-au plans ca bateria telefonului lor a luat foc in timpul incarcarii.

Presedintele diviziei de telefonie mobila de la Samsung Electronics, Koh Dong-jin a precizat ca dintr-un numar de un milion de telefoane Galaxy Note 7 au fost indentificate doar 24 de exemplare cu probleme la baterie.

Koh nu a oferit informatii cu privire la numarul de telefoane care vor trebui inlocuite, declarand ca pana la ora actuala Samsung a vandut un numar de 2,5 milioane telefoane Galaxy Note 7.

Grupul sud-coreean are de gand sa inlocuiasca atat telefoanele vandute consumatorilor, cat si unitatile aflate in stocurile comerciantilor cat si cele in tranzit.

"Nu pot comenta cu privire la cat de mari vor fi costurile, dar ma intristeaza ca va fi vorba de un numar atat de mare", a spus Koh.

Amploarea retragerii de pe piata este fara precedent pentru Samsung. Chiar daca in industria smartphone-urilor retragerile sunt ceva normal, afectand inclusiv rivalul Apple Inc, problema care afecteaza Galaxy Note 7 este o lovitura serioasa pentru reputatia Samsung, sustin analistii.

Acestia sunt de parere ca grupul sud-coreean trebuie sa actioneze rapid pentru a reduce pagubele, dupa ce mai multe produse de succes a reusit sa puna capat tendintei de scadere a cotei sale de piata.

Samsung miza pe Galaxy Note 7 pentru a mentine dinamica vanzarilor si a veniturilor in a doua jumatate a acestui an, in conditiile intensificarii concurentei odata ce rivalul american Apple va prezenta saptamana viitoare nou model de iPhone.