Conform unor estimari preliminare publicate joi, Samsung Electronics a realizat in trimestrul al doilea al acestui an un profit operational de 8.100 miliarde woni (6,98 miliarde de dolari), in crestere cu 17,39%, comparativ cu 6.900 de miliarde woni in perioada similara a anului trecut.

Acesta este cel mai mare profit operational realizat de Samsung dupa primul trimestru din 2014 si, de asemenea, depaseste estimarile analistilor intervievati de Bloomberg News, care se asteptau la un profit operational de 7.400 de miliarde de woni.

Samsung a mai estimat ca vanzarile sale in trimestrul al doilea au ajuns la 50.000 de miliarde de woni, in crestere cu 3% fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut. Grupul sud-coreean nu a oferit, insa, estimari cu privire la profitul sau net trimestrial, acesta urmand sa fie dezvaluit cu ocazia publicarii rezultatelor definitive la finalul acestei luni.

Analistii sunt de parere ca aceste cifre peste asteptari se datoreaza programelor de reducere a costurilor si vanzarilor solide de smartphone-uri Galaxy S7. Peter Lee, analist la NH Investment & Securities, estimeaza ca in perioada aprilie - iunie 2016 Samsung a vandut peste 16 milioane smartphone-uri Galaxy S7, produs lansat pe piata in luna martie a acestui an.

Divizia de telefoane mobile este responsabila pentru cea mai mare parte din profitul Samsung, insa, in ultimii ani, grupul sud-coreean a inceput sa fie presat atat de grupul american Apple, producatorul iPhone, cat si de rivalii chinezi, precum Huawei pe segmentul dispozitivelor low-end.