Titlurile Samsung au crescut cu 1,4%, cel mai mare avans saptamanal inregistrat dupa 1 august, iar de la inceputul anului au urcat cu 36%, evaluand compania la 212 mii de miliarde de woni (195 miliarde de dolari).

Samsung a intrat astfel in topul celor mai mari 15 companii la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata, potrivit datelor Bloomberg.

Sony si Panasonic, care inregistreaza pierderi record, vor avea probleme in continuare din cauza yenului puternic si a conditiilor economice dificile din Japonia, potrivit Fitch, care a retrogradat pentru prima oara companiile in categoria "junk".

Spre deosebire de Samsung, care se extinde cu cheltuieli si profituri record, producatorii japonezi de electronice inchid fabrici si fac concedieri, in conditiile in care in ultimele doua decenii nu au lansat produse de top, cum au facut Apple, Samsung si LG Electronics.

"Samsung va profita de problemele rivalilor japonezi. Pe langa vanzarile de smartphone-uri, Samsung isi va mari cota si pe piata tabletelor PC", a declarat Kim Hyung Sik, analist la Taurus Investment & Securities in Seul.

Grupul sud-coreean are rating A+ cu perspectiva stabila din partea Fitch.