Note 7 va fi lansat oficial in Coreea de Sud, in luna iunie. Desi nu va fi un telefon ieftin, acesta va costa cu aproape 30% mai putin decat modelul care a fost retras de pe piata in toamna anului trecut, scrie News.ro.

Pretul stabilit de Samsung pentru noul model in Coreea de Sud este de 700.000 KRW, adica 620 de dolari – cu 255 de dolari mai ieftin decat versiunea originala. Din cele peste 3 milioane de telefoane retrase de pe piata, 300.000 vor fi vandute in tara de origine a producatorului.

Desi pretul este valabil doar pentru piata coreeana, este de asteptat ca Samsung sa aplice o reduce proportionala si in restul pietelor. Tinand cont ca diferentele fata de modelul original, din punct de vedere tehnic, sunt minime, Note 7 reconditionat ar putea reprezenta un adevarat succes pentru producatorul coreean.

Singura diferenta fata de modelul retras de pe piata para sa fie capacitatea bateriei. In loc de 3.500 mAh, noua baterie ar urma sa aiba 3.200 mAh sau 3.000 mAh (cat are si bateria lui Galaxy S8).

Telefonul "renascut din cenusa" ar urma sa se numeasca Galaxy Note7R.