Lansarea Galaxy Gear va avea loc pe 4 septembrie, cu doua zile inainte de deschiderea salonului de electronice IFA de la Berlin.

Galaxy Gear va rula sistemul de operare Android al Google si va intra la vanzare din acest an pentru a lua startul inaintea unui produs similar al rivalilor de la Apple, au spus sursele.

Samsung concureaza cu alti producatori de electronice, inclusiv Sony, pentru a crea o piata a dispozitivelor purtabile, intrucat piata mondiala a smartphone-urilor scumpe se apropie de saturatie, noteaza Bloomberg. Primele companii care vor vinde astfel de ceasuri inteligente, cu capacitate de multitasking, ar putea mentine clientii pe propria platforma, sporindu-si vanzarile de smartphone-uri, tablete si televizoare.

Galaxy Gear nu va dispune de ecran flexibil la lansarea din septembrie, asa cum era anticipat, dar Samsung continua sa lucreze pentru dezvoltarea tehnologiei, a spus una dintre surse.

La evenimentul de lansare a Galaxy Gear va fi introdus si Galaxy Note 3, o combinatie de smartphone si tableta.

Apple dezvolta un dispozitiv asemanator unui ceas de mana, iar in februarie surse apropiate companiei au declarat ca circa 100 de designeri lucrau la un astfel de produs. Lansarea ar putea avea loc in acest an, a declarat, la momentul respectiv, una dintre surse.

Samsung a devenit anul trecut cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, depasind Apple. In trimestrul al doilea, compania avea o cota de 33% din piata smartphone globala, potrivit datelor Strategy Analitics.

Compania sud-coreeana a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 in aprilie si are planificata lansarea a cel putin alte doua terminale scumpe in acest an, inclusiv unul folosind propriul sistem de operare Tizen.