Noul smartphone se numeste Galaxy Note Fan Edition, iar Samsung nu face niciun secret din faptul ca este “Note 7 reincarnat”.

Singura componenta care difera este bateria – Samsung a ales o baterie mai mica, de 3.200 de mAh, fata de cea de 3.500 mAh de pe Note 7, scrie News.ro.

Aceasta baterie a fost supusa unui nou proces de testare pe care cei de la Samsung l-au pus la punct dupa retragerea lui Note 7, in incercarea de a nu mai repeta acea poveste.

O alta diferenta fata de Note 7 este software-ul. Galaxy Note Fan Edition foloseste noua versiune software si noile aplicatii pe care Samsung le-a configurat pentru Galaxy S8, inclusiv asistentul digital Bixby.

In rest, noul Galaxy Note Fan Edition este identic din toate punctele de vedere cu Note 7. Componentele, constructia, designul – sunt aceleasi.

Samsung reuseste sa atinga doua obiective cu noul smartphone. Pe de o parte, va recupera din pierderile pricinuite de retragerea de pe piata a lui Note 7. Pe de alta parte, reuseste sa recupereze si sa refoloseasca o serie intreaga de componente si materiale care ar fi reprezentat o mare problema ecologica.

Galaxy Note Fan Edition va fi comercializat in Coreea, unde Samsung ar vrea sa vanda 400.000 de modele. Compania va decide ulterior daca va vinde acest smartphone si in alte piete.

Noul device va fi disponibil incepand cu 7 iulie si va costa 699,600 Won (aproximativ 611 dolari).