"In urma analizarii cu atentie a impactului asupra consumatorilor si concurentei, a recomandarilor din partea agentiilor si a informatiilor din partea tuturor partilor, am decis sa permit aplicarea interdictiei", a declarat reprezentatul pentru Comert al SUA, Michael Froman, transmite Mediafax

Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, pe o piata de aproape 280 miliarde de dolari. 

Litigiile referitoare la respectarea patentelor dintre Samsung si Apple, desfasurate pe patru continente si care au generat costuri juridice de mai multe sute de milioane de dolari, nu au adus un castigator clar. Ambele companii au incercat sa limiteze in justitie vanzarile celeilalte pe piata americana. 

Compania sud-coreeana a argumentat ca interdictia impusa de Comisia pentru Comert International a SUA trebuie anulata, din considerente de politici publice, in special pentru ca un ordin similar castigat de Samsung impotriva iPhone 4S a fost respins prin veto prezidential, in luna august. 

Samsung mai are dreptul sa ceara amanarea interdictiei la o curte de apel, care va analiza intregul caz din punct de vedere juridic.  Apple are de regula pe piata doar patru modele de iPhone concomitent, in timp ce Samsung are zeci de modele, in frunte cu Galaxy S4, care nu a fost inclus in acest caz. 

Interdictia se refera la un numar limitat de modele ale Samsung. Potrivit ITC, modelele mai noi ale Samsung nu includ patentele la care se refera contestatia Apple

Obligarea Samsung la modificarea produselor este o victorie pentru Apple. Producatorul iPhone a aratat ca isi pastreaza si isi atrage clientii cu un design diferit al produselor, fata de companiile concurente, precum Samsung sau HTC.  Apple a acuzat Samsung ca in cazul unora dintre aparate doar si-a pus numele pe acestea, fara nicio modificare.