Recordul anterior a fost stabilit in trimestrul III, cand grupul sud-coreean a inregistrat un profit operational de aproximativ 7,5 miliarde dolari.

Vanzarile smartphone-urilor high end - Galaxy Note II si Galaxy S III au rezistat lansarii Iphone 5, transmite Bloomberg. 

Compania nu ofera date privind rezultatele diviziilor, insa analistii contactati de Bloomberg estimeaza ca profitul obtinut de Samsung din telefoane mobile s-a dublat fata de ultimul trimestru din 2011, in timp ce debutul iPhone 5 pe piata a fost afectat de problemele cu softul de harti al Apple. 

Samsung a vandut aproximativ 62 milioane de smartphone-uri in ultimele trei luni din 2012, fata de 45 milioane unitati pentru Apple, potrivit estimarilor analistilor sud-coreeni. 

Actiunile Samsung au scazut marti la Seul cu 1,3%, dupa ce au urcat cu 44% anul trecut, fata de un avans de 31% pentru Apple pe bursa de la New York. 

Vanzarile Galaxy S III ar putea avea de suferit in prima parte a acestui an, deoarece potentialii clienti asteapta in urmatoarea perioada lansarea celei de-a patra generatii a smartphone-ului de varf din gama Samsung. 

Compania a reusit sa-si consolideze pozitia de lider pe piata telefoanelor mobile si pe segmentul smartphone-urilor prin lansarea a numeroase modele, adaptate la pretentiile tuturor categoriilor de clienti si la conditiile din diferite regiuni. Lantul robust de productie si distributie ajuta compania sa mentina preturi competitive si sa-si maximizeze marjele de castig.

Samsung este prezent la CES 2013.