Conform cercetarii, 29% dintre respondenti au afirmat ca isi iau dispozitivul mobil cu ei in baie, iar 25% stocheaza pe acesta secrete pe care nu vor sa le mai stie altcineva.

Astfel, 87% dintre cei chestionati pastreaza informatii importante, confidentiale si, uneori, de neinlocuit pe smartphone, inclusiv parole, mesaje, fotografii, persoane de contact, fisiere si multe altele.

In plus, un respondent din patru spune ca dispozitivul sau contine informatii delicate, pe care nu ar vrea sa le vada altcineva. Dispozitivele mobile sunt luate si folosite pretutindeni, inclusiv la serviciu (52%), in masina (41%), in mijloacele de transport in comun (39%), in pat (58%) si chiar in baie (29%).

Studiul de specialitate arata ca numai 26% dintre utilizatori isi ajusteaza activitatea online atunci cand se afla intr-o retea Wi-Fi publica, in ciuda faptului ca hackerii pot intercepta usor informatiile si parolele.

Totodata, numai 47% dintre posesorii de smarthone profita de optiunile de securitate ale dispozitivului, cum ar fi blocarea la distanta sau gasirea lui. Potrivit cercetarii, un sfert dintre cei care si-au pierdut dispozitivul sau carora le-a fost furat au descoperit ca s-au aflat informatii personale sau secrete.

Kaspersky Lab, companie globala de securitate cibernetica, fondata in anul 1997, protejeaza, in prezent, 400 de milioane de utilizatori individuali si 270.000 de companii client.