Folosit de patru miliarde de oameni de pe intreg globul, SMS-ul a creat o adevarata euforie la nivel mondial atunci cand s-a "nascut" in decembrie 1992. Insa dupa doua decenii de tastare cu fervoare, Ofcom a raportat prabusirea volumului mesajelor clasice trimise de pe telefon.

In Marea Britanie, de exemplu, numarul SMS-urilor a ajuns la un varf de 39,7 miliarde anul trecut, insa acum a cazut la 38,5 miliarde in numai doua trimestre. Fenomenul este atribuit noilor forme de comunicare: Twitter si mesageria instant. Toti cei care detin astazi un smartphone au un cu totul alt stil de a transmite informatia.

Primul mesaj trimis a insemnat doua cuvinte:  "Merry Christmas". A fost dat de inginerul Neil Papworth, de la computerul sau personal, lui Richard Jarvis de la Vodafone. Acest debut umil a fost inceputul unei revolutii sociale si culturale in lumea moderna. Textele au inceput apoi sa fie trimise pentru a incheia afaceri sau pentru a cere pe cineva in casatorie. Trendul a explodat in 1998, odata cu introducerea sistemului  'pay as you go' de catre patru companii majore.