Polytron Technologies, o companie cu sediul in Taiwan, a lansat prototipul a ceea ce ar putea deveni primul smartphone transparent din lume. Produsul se afla inca in faza de proiect si va fi realizat din Polyvision Privacy Glass.

Sticla din care va fi construit telefonul va ramane opaca, atunci cand acesta va fi inchis, insa odata pornit, gadgetul va deveni aproape transparent. Singurele lucruri care vor ramane la vedere vor fi bateria, cartela SIM si butonul de on/off.  

Potrivit site-ului companiei, "moleculele de cristal lichid se aliniaza, in asa fel incat lumina trece prin ele". Conceptul nu acopera deocamdata si partea de software, asa ca nu se stie inca ce sistem de operare va fi folosit.

Pe partea de hardware insa, se stie ca telefonul va beneficia de ecrane multi-touch pe ambele parti. "Toti producatorii de telefoane vor sa lucreze cu noi. Tehnologia este suficient de dezvoltata", spune Sam Yu, managerul Polytron.  

Compania vizeaza sfarsitul anului pentru lansarea pe piata a primului smartphone transparent, in editie limitata. Singura problema este ca ar putea fi mult mai usor ratacit.