Denumit “Repairability”, topul generat de iFixit noteaza telefoanele pe o scara de la zero la zece, unde zece inseamna ca se repara foarte usor, iar zero ca se repara foarte greu, noteaza Mashable.  

Ca sa obtina un punctaj bun, smartphone-ul trebuie sa fie in primul rand usor de dezmembrat si sa aiba un manual lesne de inteles. Complexitatea inlocuirii componentelor majore joaca de asemenea un rol important.   

Potrivit iFixit, care a analizat majoritatea jucatorilor importanti de pe piata, campion absolut este Motorola, cu modelele Droid Bionic si Atrix 4G, singurele din lista care au obtinut cate noua puncte fiecare.   

Urmeaza Google Nexus 5, Samsung Galaxy S4, Blackberry Z 10, Galaxy Note II si Galaxy S3, Galaxy Note, Galaxy S2, Nokia N8, Dell Streak fiecare primind cate opt puncte.  

Pe locurile urmatoare se claseaza Motorola Moto X, Google Nexus 4, Iphone 5, Google Nexus S, iPhone 3G, iPhone 3GS, cu cate sapte puncte fiecare.

iPhone 5C si iPhone 5S nu au reusit sa adune decat sase puncte, din cauza bateriei care este mai greu de scos.   Si Samsung Galaxu Nexus, iPhone 4S, Motorola Droid 3, iPhone 4, Samsung Galaxy S 4G au obtinut tot 6 puncte.  Pentru comparatie, iPhone-ul original, lansat in 2007, a obtinut un scor de numai doua puncte, pentru ca este “aproape imposibil de desfacut”, iar bateria este extrem de dificil de inlocuit.   

Cu 5 puncte, in clasament se afla HTC Surround. Urmeaza cu 4 puncte Motorola Droid 4, Motorola Droid Razr.

Pe ultimul loc, cu numai un punct, se claseaza HTC One, despre care cei de la iFixit spun ca este un telefon solid, dar a carui constructie il face "practic imposibil de dezmembrat fara sa i se strice iremediabil carcasa", asa ca o reparatie iese din discutie.