Dupa trei ani consecutivi incheiati in pierdere, CEO-ul Kazuo Hirai a reusit o restructurare cu succes a grupului Sony, gratie reducerii costurilor, renuntarii la unele operatiuni care provocau pierderi, precum productia de calculatoare personale, si vanzarilor solide de senzori de imagine si jocuri video.

In schimb, relansarea operatiunilor din domeniul smartphone este mai lenta. 

"Rezultatele a trei ani de restructurare incep sa se vada. Exceptand smartphone-urile, toate operatiunile au fost profitabile in primul trimestru. Vom pastra aceste operatiuni atat timp cat suntem pe cale sa ajungem la punctul de echilibru in 2017. Altfel, nu putem exclude alte optiuni", a declarat miercuri Kazuo Hirai, transmite Agerpres. 

In ultimii ani, Sony si alti producatori japonezi de electronice au avut dificultati in a concura cu rivalii asiatici care ofera produse mai ieftine, precum si cu gigantii Apple si Samsung.

Telefoanele Sony, inclusiv smartphone-urile Xperia, controleaza doar 17,5% din piata japoneza si mai putin de 1 procent din piata din America de Nord. 

In iulie, grupul Sony si-a revizuit estimarile privind rezultatele diviziei de comunicatii mobile, care in actualul exercitiu fiscal, care se va incheia in martie 2016, ar urma sa inregistreze pierderi operationale de 60 de miliarde de yeni, comparativ cu estimarile anterioare (pierderi de 39 de miliarde yeni).