Sursele au mai spus că Orange a obţinut patru blocuri de frecvenţe, SFR trei blocuri, Bouygues Telecom şi Iliad câte două blocuri de frecvenţe fiecare.

Licitaţia organizată de Arcep, Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Franţa, a vizat 11 blocuri de frecvenţe de câte 10 Megahertz (MHz), sau 110 MHz în total, care au fost scoase la vânzare pentru un preţ minim de 70 milioane de euro fiecare.

După 17 runde de oferte, care s-au derulat de-a lungul a trei zile, preţul final al unui singur bloc de frecvenţe a ajuns joi la 126 milioane de euro. Ţinând cont de faptul că statul francez a strâns anterior 1,4 miliarde de euro cu prilejul atribuirii la licitaţie a patru blocuri de frecvenţe de 50 de MHz, aceasta înseamnă că preţul total pentru întregul spectru de frecvenţe este de 2,8 miliarde de euro, au precizat sursele citate de Reuters, potrivit Agerpres.

În România, Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) îşi propunea anterior să organizeze licitaţie pentru acordarea frecvenţelor 5G în ultimul trimestru din 2020. Cu toate acestea, la mijlocul lunii septembrie, Eduard Lovin, vicepreşedinte Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a declarat că acordarea licenţelor 5G în România este imposibilă până la finalul acestui an, chiar şi în cel mai optimist scenariu.