Telefonia mobila, in cifre

Pana la sfarsitul lui 2013, pe glob vor fi activate 7,1 miliarde de cartele SIM, mai multe decat intreaga populatie a lumii, potrivit unei cercetari efectuate de Breeze Mobile. In decembrie 2012 erau active 6,7 miliarde de SIM-uri, dintre care 5,7 miliarde reprezentau cartele de telefoane mobile in uz, iar 1,7 miliarde fiind SIM-uri de smartphone-uri.

Cum stau lucrurile la nivel global: 2,2 miliarde de utilizatori acceseaza internetul de pe mobil

Totodata, la nivel global, 2,2 miliarde de utilizatori acceseaza internetul de pe telefonul mobil, in timp ce 1,6 miliarde prefera sa intre de pe calculatorul personal.

SMS-ul este cea mai folosita tehnologie mobila, 5,8 miliarde de utilizatori din lume apeland la acest tip de comunicare rapida.

Si retelele de socializare au devenit un real fenomen, numarandu-se printre cele mai folosite mijloace de comunicare. 1,3 miliarde de utilizatori intra pe site-urile social media folosindu-si telefoanele mobile.

Mai mult, potrivit studiului Breeze Mobile, in 2013 se vor descarca mai multe aplicatii (80 de miliarde la numar) decat s-au descarcat in toti anii de la inaugurarea magazinelor de aplicatii.

Publicitatea pe mobil a inregistrat anul trecut venituri de 20 miliarde de dolari (42% provenind din campaniile de mesaje pe dispozitivele mobil). Peste 350 miliarde de reclame au fost citite anul trecut de 4 miliarde de utilizatori de telefonie mobila.

Ce se petrece pe plan local: 22,7 mil. de cartele la nivel national. Romanii, indragostiti de smartphone-uri

In 2013, in Romania vor fi active 22,7 milioane de cartele SIM, fata de 19 milioane, atat cat reprezinta populatia tarii. Peste 9 milioane de abonamente vor detine romanii la sfarsitul acestui an, prognozeaza Breeze Mobile. Totodata, pe plan local, numarul celor care acceseaza internetul de pe mobil il va depasi anul acesta pe cel al utilizatorilor care prefera PC-ul.

In 2012, in Romania s-au vandut 3 milioane de telefoane mobile, dintre care un milion au fost smartphone-uri, a caror penetrare va urca la 25% fata de anul trecut. Totodata, anul trecut 7 milioane de romani au accesat internetul de pe telefonul mobil, reprezentand o crestere spectaculoasa de 60% fata de 2011.

De asemenea, romanii s-au indragostit rapid de smartphone-uri. Penetrarea telefoanelor inteligente a ajuns la 25% pe piata locala, inca departe de media vest-europeana, dar in linie cu media globala.

Mai mult, numarul romanilor care acceseaza Facebook de pe telefonul mobil a crescut cu 39% in ultimele 6 luni, mai repede decat cresterea numarului utilizatorilor de Facebook in acelasi interval. In Romania exista peste 2,5 milioane de utilizatori activi de Facebook pe mobil.

Sursa foto: Breezemobile.ro