"In 2015 vom directiona cea mai mare parte a investitiilor prevazute, de peste 160 de milioane de euro, pentru a continua dezvoltarea retelei. O parte din acest buget va veni din exploatarea activelor colaterale, precum portofoliul imobiliar si vechea infrastructura de cupru, care vor genera capitalul necesar pentru indeplinirea acestui obiectiv. Practic, in acest an, fiecare metru de tehnologie veche, precum cuprul, va fi transformat intr-un altul nou, modern, precum tehnologia FTTH", a afirmat Beckers.

La nivelul anului trecut, investitiile grupului au atins 170 milioane de euro. 

Seful grupului a spus ca ofertele integrate reprezinta viitorul in industria telecom. 

"Pe scurt, povestea serviciilor noastre convergente fix-mobil este urmatoarea: totul de la un singur furnizor, cea mai buna valoare, maximum de confort, cu o singura factura, un singur call center si o oferta de terminale atractiva. Nu ne vom opri insa aici: vom imbunatati procesele, vom extinde oferta de produse si ne vom asigura ca le vom oferi clientilor nostri de pachete fix-mobil cel mai bun si mai rapid serviciu in call center. In curand, acesti clienti vor fi preluati in call center in mai putin de 10 secunde", a spus seful Telekom Romania. 

De la lansarea brandului T pe piata romaneasca, in septembrie 2014, si pana la finele anului trecut, Telekom Romania a castigat 46.000 de clienti pentru pachetele convergente fix-mobil, conform datelor grupului. 

Potrivit lui Beckers, Telekom Romania va continua migrarea catre tehnologia IP (Internet Protocol) a clientilor actuali. 

De asemenea, grupul va continua extinderea retelei bazate pe fibra optica (FTTH/FTTB). Numarul estimat de locuinte acoperite cu fibra optica pana la finalul anului este de un milion, in timp ce pana la finalul anului 2016 acoperirea va atinge doua milioane de gospodarii. 

"Pe segmentul mobil, acoperirea 4G se va dubla pana la finalul anului", a mai spus Beckers. 

El a afirmat ca procesul de monetizare a activelor colaterale ale grupului, cu scopul de a finanta cresterea companiei, va genera venituri pentru activitatile principale. 

"Vanzarea anumitor proprietati in cursul anului 2015 este estimata sa genereze zeci de milioane de euro pentru investitii in cresterea calitatii retelei", a spus reprezentatul grupului. 

In septembrie 2014, Telekom Romania Communications, divizia care acopera operatiunile fixe, si Telekom Romania Mobile Communications, divizia mobila, au devenit noile denumiri ale operatorilor Romtelecom si Cosmote Romania, schimbarea fiind parte a procesului de adoptare a brandului "Telekom" al grupului german Deutsche Telekom. 

Vanzarea Palatului Telefoanelor nu este o prioritate pentru Telekom Romania

Reluarea vanzarii in acest an ar putea fi posibila daca se va lua o decizie in acest sens, a declarat Nikolai Beckers. 

"Palatul Telefoanelor este o cladire a carei stare nu este una tocmai buna. Am avut mai multe discutii privind acest imobil, daca vom investi sau nu in cladire. Anul trecut am initiat licitatia pentru vanzarea acestui imobil, care a expirat, si Palatul Telefoanelor nu s-a vandut. Daca vom vinde in acest an nu va pot spune, urmeaza sa discutam in Consiliul de Administratie pe acest subiect si, daca se decide in acest sens, licitatia va fi reluata. In prezent, pe agenda noastra nu figureaza ca prioritate vanzarea imobilului", a afirmat Beckers. 

In 2005, Palatul Telefoanelor a fost reinaugurat in urma finalizarii unui proces de renovare inceput in 1995 si care s-a ridicat la opt milioane de euro. 

"Palatul Telefoanelor face parte din patrimoniul arhitectonic national si este una din cladirile emblematice ale Capitalei. In timpul operatiunilor de renovare a fost consolidata structura rezistenta, au fost reabilitate fatadele si spatiile de la parter si etajul opt, care constituie obiect de patrimoniu. De asemenea, au fost modernizate si reconfigurate toate celelalte spatii cu destinatie tehnica si de birouri", a declarat, in mai 2005, fostul director tehnic al Romtelecom, Silviu Vasile Cazacu. 

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a anuntat, in septembrie 2014, ca a scos la vanzare Palatul Telefoanelor si alte doua proprietati din apropiere la un pret de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fara TVA, ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare. 

Cu un pret de pornire de 10,7 milioane de euro, Palatul Telefoanelor este o cladire construita in stilul art deco si are un teren de 1.893 metri patrati si o suprafata utila de 12.000 metri patrati. 

Ulterior anuntului, fostul ministru pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, s-a aratat "un pic surprins" ca executivul Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) nu a informat ministerul in legatura cu acest demers.  Doua luni mai tarziu, Telekom Romania Communications a anuntat ca a primit oferte pentru cumpararea Palatului Telefoanelor, iar dupa verificarea documentelor acestea vor fi transmise Ministerului Culturii, care are drept de preemptiune la preluarea imobilului in numele statului.  Termenul pentru depunerea ofertelor a expirat la 20 octombrie.  Palatul Telefoanelor se afla pe lista monumentelor istorice din anul 2004.  Potrivit legii, cladirile monument istoric pot fi vandute numai dupa permiterea exercitarii dreptului de preemptiune al statului. In cazul in care Ministerul Culturii exercita acest drept in termenul prevazut de legislatie, dreptul se transfera autoritatii locale. 

Anul trecut, grupul Telekom Romania a obtinut 25,6 milioane de euro din valorificarea activelor vechi si colaterale, din care 11,6 milioane de euro din vanzarea unui numar de 28 de active, fondurile fiind utilizate pentru investitii.  "Pentru acest an estimam ca veniturile obtinute din valorificarea activelor vechi si colaterale se vor situa intre 25 si 29 milioane de euro. Prin acest proces, Telekom Romania obtine fonduri pentru investitii si poate reduce costurile operationale", a aratat Beckers.