Tim Cook a declarat ca Apple respecta "spiritul si litera legii".  Admite insa ca profiturile obtinute la nivel mondial vor ramane in cele trei subsidiare irlandeze.

Directorul companiei a fost audiat in Senatul american, dupa ce a fost acuzat ca s-a folosit de subsidiare din Irlanda pentru a evita sa plateasca taxe in valoare de miliarde de dolari. 

"Noi nu depindem de artificii fiscale si nu ascundem banii pe o insula din Caraibe" a declarat Cook in timpul audierilor.  

Directorul Apple a spus in fata comisiei ca 70% din profit provine din incasarile din strainatate. Tim Cook a recomandat insa o simplificare dramatica a impozitarii companiilor pentru ca acestea sa fie incurajate sa-si aduca profiturile obtinute in afara inapoi in SUA. 

Cook a mai declarat ca o impozitare mai "rezonabila" decat cea actuala, de 35%, ar face ca toate firmele sa-si aduca profiturile in SUA, iar asta ar stimula si economia.

Tim Cook a fost chemat in comisia senatoriala dupa ce o ancheta a scos la iveala faptul ca o subsidiara Apple din Irlanda care a castigat 22 miliarde dolari a platit taxe de doar 10 milioane.