Acordul va incheia o costisitoare batalie intre cele doua companii, care concureaza pentru clienti si soferi, scrie Agerpres.

Investitorii in Uber China, o entitate detinuta de compania americana Uber, firma chineza Baidu si altele, vor primi o participatie de 20% in Didi, sustin sursele. Uber va continua sa opereze cu propria sa aplicatie in China.

Pe langa vanzarea subsidiarei chineze a Uber, tranzactia implica o investitie de un miliard de dolari a Didi in Uber, adauga sursele.

Reprezentantii Didi si Uber nu au comentat informatia.

Dupa lansarea in China din 2014, cota de piata a Uber in aceasta tara a scazut din cauza concurentei venita din partea Didi Chuxing. Directorul general al Uber, Travis Kalanick, declara in februarie ca Uber pierde anual peste un miliard de dolari in China din cauza concurentei intense.

In mai, grupul american Apple Inc a anuntat ca a investit un miliard de dolari in Didi Chuxing, echivalentul chinez al aplicatiei de transport Uber.

"Facem aceasta investitie din mai multe motive strategice, inclusiv sansa de a afla mai multe lucruri despre anumite segmente ale pietei chineze", a declarat directorul Apple, Tim Cook.

Didi Chuxing, cunoscuta anterior sub denumirea Didi Kuaidi, controleaza 87% din piata servicii de transport de tip car-hailing din China. Compania sustine ca are aproximativ 300 milioane de utilizatori care zilnic efectueaza peste 11 milioane de calatorii prin intermediul platformei sale.

Uber este o companie de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii - utilizatorii  aplicatiei cu acelasi nume - cu soferii care utilizeaza platforma. In prezent, Uber ofera o alternativa sigura de transport in aproape 400 de orase din peste 65 de tari.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, iar, incepand din februarie 2015, Uber este si in Romania, in Bucuresti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT si Uber Child Seat.