Livrarile de tablete vor consemna un avans de aproape 43%, la 184 milioane de unitati, potriivt datelor companiei de cercetare de piata.

Gartner noteaza ca tabletele de dimensiuni mici, cu diagonala de pana la 8 inci, sunt tot mai populare si vor continua sa inregistreze o evolutie a vanzarilor mai buna decat tabletele mai mari, trend care va trage in jos preturile.

"Consumatorii vor fi bombardati cu reclame la noile dispozitive ultramobile, care vor atrage atentia, dar nu neaparat si banii potentialilor clienti. Continuand trendul pe care l-am observat anul trecut, anticipam ca sezonul sarbatorilor de iarna va favoriza tabletele de dimensiuni mici, in timp ce preferatul ultimilor ani, smartphone-ul, isi pierde farmecul", a declarat intr-un comunicat Carolina Milanesi, vicepresedinte de cercetare la Gartner.

Vanzarile de computere desktop si laptopuri vor continua sa scada, cu livrari totale de 303 milioane de unitati, in declin cu 11,2% fata de anul trecut.

Piata telefoanelor mobile va continua sa creasca, considera Gartner. Astfel, vanzarile vor avansa cu 3,7% anul acesta, la 1,8 miliarde de unitati.