Smartphone-ul de top de la Vertu incorporeaza un sistem audio Dolby® Digital Plus, o camera foto certificata de Hasselblad si serviciile personalizate: Concierge Dedicat, Vertu LIFE si Vertu CERTAINTY. 

Massimiliano Pogliani, CEO-ul Vertu: "Signature Touch este smartphone-ul nostru de varf, conceput pentru un consumator global care apreciaza si asteapta produse unice si o performanta de prima clasa. Suntem intr-o pozitie avantajoasa, probabil si unica, putandu-ne baza pe o expertiza interna de peste 15 ani si pe un numar considerabil de investitii in cercetari privind ultimele tendinte ale sectorului de lux. Prin Signature Touch am creat un telefon care depaseste asteptarile consumatorului si care va consolida pozitia noastra de lider in categoria telefoanelor mobile de lux".

Signature Touch adopta un design mai simplist, dar in acelasi timp mai contemporan, cu elemente dinamice alaturi de pernita ceramica, cunoscuta si ca simbol al acestor telefoane, si lui ii va reveni statutul de emblema a brand-ului.

Stilul puternic, masculin al aparatului este scos in evidenta de carcasa de titan de gradul 5, pentru care s‑au folosit doua tipuri de finisaj, matifiat si lustruit, pentru a-i accetua profilul subtire al aparatului. 

Ecranul de 4.7”, de inalta rezolutie, este protejat de o bucata solida din cristal de safir de 5.1 inch, 118 carate, la a cincea generatie, si a  fost special conceput ca sa reduca reflexia luminii.

Producatorul britanic foloseste safirul de la sfarsitul anilor ’90, devenind acum cel mai cunoscut expert in tehnologia ecranului din cristal de safir pentru telefoanele mobile. Imposibil de zgariat de orice, cu exceptia diamantului, cristalul de safir este puternic, rezistent la uzura si fara cusur.

Signature Touch va fi lansat intr-o gama de cinci culori combinate in opt variante de telefoane: Jet Calf (piele de vtțel negru intens), Claret Calf (piele de vitel roșu inchis), Pure Jet (piele de vitel negru intens - carbon), Pure Jet Red Gold Mixed Metals (piele de vitel negru intens – carbon cu aur roz), Seaspray Lizard (piele de soparla albastru-gri), Damson Lizard (piele de soparla purpuriu), Pure Navy Lizard (piele de soparla bleumarin) si Jet Alligator (piele aligator negru intens).

De asemenea, o gama de huse va fi disponibila in trei stiluri diferite, intr-o serie de materiale si culori complementare.  

Acustica telefonului se remarca printr-un sistem de prelucrare a sunetului Dolby Digital Plus si difuzoare stereo. Vine la pachet cu display-ul full HD de 473dpi, cea mai mare rezoluție disponibila pentru un ecran de 4.7 inch. Calitatea sunetului este asigurata de canalele uplink si downlink de atenuare a zgomotului, iar procesorul Qualcomm® Snapdragon™ Quad-core de 2.3GHz ofera viteza impresionanta de operare.  

Pentru camera foto, Vertu a colaborat cu Hasselblad, cel mai cunoscut producator de instrumente optice si fotografice profesionale din lume, pentru a desavarsi experienta imaginilor surprinse de camera incorporata in Signature Touch.   

Signature Touch a fost creat sub motto-ul "un telefon de lume", Signature Touch avand toate setarile necesare zonei in care te afli.

Directorul de Dezvoltare si Cercetare, Neil Hooper, a comentat: "Majoritatea telefoanelor sunt produse doar pentru regiunea in care sunt vandute, din acest motiv cand calatoriti cu ele s-ar putea sa nu funcționeze optim in alte zone geografice. Consumatorii Vertu sunt cu adevarat globali; in consecința, vrem sa ne asiguram ca aceștia beneficiaza de apeluri de cea mai buna calitate oriunde s-ar afla in lume. Reusim sa obtinem aceasta performanța asigurandu-ne ca acoperim o gama mai larga de benzi, inclusiv cea de 4G, decat orice alt telefon. Indiferent unde ar calatori, utilizatorii Vertu se bucura de o conexiune fara egal pe Signature Touch".

Accesul global la Wi-Fi e pus la dispozitie de iPass, Vertu fiind singurul partener la nivel global al companiei. 

Alte caracteristici Signature Touch: se incarca fara fir, NFC si cel mai actual software Google Android™ 4.4 (KitKat). 

SPECIFICATII 

Lungime: 145mm, Latime: 69mm, Grosime: 10.65mm  Greutate: 192g 

SERVICII 

Vertu LIFE.  Vertu CERTAINTY. Vertu Concierge 

SPECIFICATII TEHNICE 

SISTEM DE OPERARE  Android™ 4.4 (KitKat) 

CARACTERISTICI HARDWARE 

Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 2.3GHz Quad-core 

Display de 4.7” 1080p, 473dpi, protejat de un cristal de safir 

Camera principala 13 MP cu autofocus și blitz cu LED dublu 

Camera frontala de 2.1MP compatibila Skype™

Memorie interna 64GB 

Stereo High-fidelity 11mm x 15mm cu difuzoare Dolby® Digital Plus 

A-GPS + Compass 

Gyro and accelerometer pentru orientare și jocuri 

Compatibil Qi pentru incarcare fara firQi Compatible Wireless Charging 

Baterie:  Interna 2275mAh Li-ion 

Timp de vorbire: Pana la 15 ore 30 min (WCDMA)  Stand-by: Pana la 380 ore 

CONECTIVITATE  Quadband GSM 850/900/1800/1900 MHz 

WCDMA Bands I, II, IV, V, VIII 

LTE Bands 1-5,7,8,17,20 & 25  \

DC-HSPA+ Release 8, Cat24, 42Mb/s Downlink, Cat6 5.76Mb/s Uplink 

LTE FDD Cat4,150Mb/s Downlink, 50Mb/s Uplink 

Dual-band WLAN 802.11 a,b,g,n,ac inc. WAPI for PRC 

MicroAB USB system connector with USB On-The-Go support 

3.5mm audio socket 

Bluetooth® v4.0 + LE 

CSR aptX® suport 

NFC including support for embedded and SIM based secure elements 

WiFi hotspot (tethering & portable hotspot) 

APLICATII 

Aplicațiile Vertu, inclusiv Life, Certainty, Recommended apps & Remote assist  Google Mobile services#,  Google Play™, Gmail™, Google Chrome™, Google+™, Google Maps™, Google Drive™ cloud storage, YouTube™ și alte servicii.  Calculator, Calendar, Camera, Clock, Downloads, Email, Gallery, Messaging, Movie Studio, Music‡, People, Phone, Settings  Selected Baidu mobile applications‡ and AutoNavi Maps‡