Tranzactia are nevoie de acordul autoritatilor de reglementare. 

Vodafone detine deja 18,5% din actiunile Hellas Online, iar dupa incheierea tranzactiei, participatia companiei va urca la 91,2%, potrivit unui comunicat al grupului britanic, citat de Bloomberg, transmite Mediafax. Acesta intentioneaza sa lanseze o oferta pentru preluarea restului de actiuni. 

Vodafone doreste sa isi extinda oferta de servicii de internet in banda larga pe teritoriul european, iar acordul cu Hellas Online este menit sa consolideze operatiunile din Europa de Sud, unde veniturile din servicii au scazut cu 26% in anul fiscal incheiat in martie. 

In urma tranzactiei, Vodafone va deveni a doilea cel mai mare furnizor de servicii integrate de telefonie din Grecia, in functie de venituri. 

Hellas Online a incheiat anul trecut cu venituri totale de 224,2 milioane de euro. Compania deservea aproximativ 519.000 clienti la sfarsitul lui 2013. 

Vodafone a incheiat in ultimele luni acorduri similare cu companii din Germania si Spania si a anuntat ca va investi 19 miliarde de lire sterline pentru a-si imbunati reteaua in urmatorii doi ani.