Pentru ca internetul este important pentru mame mai ales atunci cand decid sa achizitioneze un brand, 98% dintre ele cauta online informatii despre produsele marcii pe care doresc sa o cumpere.

Potrivit unui studiu Mediascope, mamele europene cauta activ cele mai multe informatii despre urmatoarele categorii: produse electrocasnice (59%), oferte de vacanta (57%), haine si accesorii (57%), produse cosmetice (54%).

De asemenea, 61% dintre mame declara ca sunt capabile sa aleaga produse si servicii mult mai bune datorita informarii de pe internet.

Insa mamele din Europa apeleaza la mediul online si pentru o comunicare rapida si eficienta. Astfel, 74% dintre aceste femei declara ca tin mult mai bine legatura cu familia si prietenii datorita internetului. 83% dintre acestea utilizeaza e-mail-ul in fiecare zi, in timp ce 59% acceseaza retelele de socializare zilnic pentru comunicarea cu ceilalti (25%), postarea de status-uri (24%), schimbarea pozei de profil (16%) si incarcarea de fotografii sau de continut video (7%).

Acelasi studiu mai arata ca internetul este util mamelor europene pentru administrarea finantelor si programarea timpului liber - 45% declara ca isi stabilesc vacantele si isi programeaza calatoriile mult mai usor datorita accesului la internet.

Timpul pe care mamele europene il petrec online a crescut din 2004 pana in prezent cu 77%. Astfel, femeile din Europa care au copii petrec 13,8 ore pe saptamana pe internet, activitate devansata doar de privitul la televizor, cu o medie de 17,1 ore pe saptamana.

Dispozitivele pe care mamele din Europa le folosesc preponderent pentru a naviga pe internet sunt computerul sau laptopul (67%), urmat de telefoanele mobile (21%) si de tablete (8%). In acest context, 73% dintre mamele europene sustin ca sunt mai dispuse sa achizitioneze un telefon mobil care ofera si conexiune la internet, iar 50% dintre acestea detin deja un smartphone.

Tarile din care se utilizeaza cel mai mult telefoanele mobile si tabletele pentru conectarea la internet sunt Norvegia, Olanda, Danemarca, Irlanda si Germania. Studiul Mediascope a fost realizat pe un esantion de 51.700 de persoane.