Telefoanele inteligente pe care Acer le-ar putea lansa saptamana viitoare, la targul de la Barcelona, vor fi dotate cu sistemul Android. Liquid E1 va avea un display qHD de 4,5 inch, un procesor dual-core si doua difuzoare de ultima generatie.

Printre multitudinea de facilitati pe care Acer le promite pentru Liquid E1 se numara o camera ultra-performanta, care nu are nevoie de timp de captare al imaginilor, realizand consecutiv serii de mai multe fotografii, de la 4 la 16 cadre, fara timp de procesare. Totodata, o functie speciala va permite utilizatorului sa asculte muzica in functie de dispozitie. Practic, posesorul telefonului va partaja fisierele cu melodiile preferate, in functie de tematica, personalizandu-si totodata si starile. Daca in momentul X se va simti deprimat si isi va dori sa iasa din aceasta stare, Liquid E1 va alege o muzica antrenanta, vesela, cu ajutorul functiei Moodagent.

In ceea ce priveste telefonul Liquid Z2, acesta va fi dotat cu un sistem de navigare ultra-rapida, un procesor de 1GH, ruland cu sistemul de operare Android. Liquid Z2 va avea un display de 3,5 inch, o camera de 3 MP sau 5 MP, capabila sa realizeze fotografii panoramice, din nenumarate unghiuri de captare, putand totodata sa realizeze pana la 99 de cadre consecutive.

Ambele gadgeturi pe care Acer le-ar pregati pentru acest targ se adreseaza consumatorilor pretentiosi, care vor sa se upgradeze in ceea ce priveste tehnologia mobila, noteaza Eweek.com. Telefoanele ar putea fi dotate cu sistem dual SIM, iar pentru inceput vor fi disponibile pe pietele din Franta, Belgia, Olanda, Ucraina, Rusia, Marea Britanie si Italia.

Producatorul de calculatoare din Taiwan Acer sufera o lipsa acuta in ceea ce priveste nisa smartphone-urilor, piata pe care marea batalie se da intre Apple, Samsung, RIM si HTC. Singura modalitate de a castiga teren in acest sector este acela de a lansa un smartphone low-cost, pe care sa-l comercializeze pe piete emergente, noteaza Eweek.com.