Compania AT&T a prezentat conceptul "casei inteligente", care este controlata cu o cheie de dimensiunea unei tablete. Totul in aceasta casa este conectat la o tableta prin wireless.

Poti sa controlezi lumina, aerul conditionat si poti chiar sa aprinzi focul in semineu. Tot de pe tableta ... pot fi udate plantele, asa ca nu mai trebuie sa lasi cheia vecinilor.

Exista si un automat care hraneste pisica prin internet, direct de pe canapea ... sau daca ai plecat intr-o deplasare de serviciu. Cautam "pet feeder", il pornim si ca prin minune, hrana pisicii a inceput sa curga in acel bol. Fereasca Dumnezeu sa nu mearga internetul cand e foame pisicii.

Cei de la Fujitsu au o inventie deosebita. Fiecare litera poate fi trasata virtual, iar, dupa pozitia mainilor, o camera recunoaste ce taste au fost apasate.

Pentru generatia care acum foloseste smartphone-ul se pregateste bastonul inteligent. E dotat cu GPS si ecran care iti arata traseul spre casa ori pulsul inimii. Toate aceste date pot fi vazute in timp real de pe un calculator de acasa sau de la birou. Pe harta se vede locul in care se afla in acest moment bastonul. Asadar poti sa stii in permanenta unde se afla ruda ta, indiferent daca s-a ratacit sau nu.

In sfarsit vedem si telefonul care nu poate fi zgariat decat de un diamant. Safirul, un cristal folosit pana acum doar pe ceasurile elvetiene poate inlocui plasticul ecranului de telefon, in viitorul apropiat.

Te-ai gandit vreodata ca ar mai fi nevoie de un al doilea ecran la telefon tau? Niste japonezi au spus ca n-ar strica unul in plus si au adus la MWC 2013, Barcelona, conceptul NEC Medias W, un telefon "dual screen", care, poate imbina cele doua ecrane. In momentul acela ai experienta de pe un smartphone pe o tableta.

Acest telefon se vinde, cel putin deocamdata, doar in Japonia.