Anul asta, Mobile World Congress (MWC) se va desfasura intr-o cladire de doua ori mai mare decat cea de anul trecut, ceea ce inseamn ca toti producatorii vor avea sansa sa-si prezinte oferta, chiar si numele mai necunoscute.

Ca si anul trecut, insa, targul va fi dominat de gigantii cu care ne-am obisnuit deja si care vor veni cu cele mai proaspete noutati, cu care isi vor convinge fanii ca sunt cei mai buni.

Pentru LG, de exemplu, targul din acest an va fi unul foarte important, pentru ca este de asteptat ca producatorul sa lanseze succesorul lui Nexus, 4 care s-ar parea ca ar avea o racheta de procesor: un quad-core la 2 GHz. Sistemul de operare ar fi Android Key Lime Pie, iar ecranul ar urma sa aiba 4,7 inch.

Samsung, producatorul numarul 1 mondial de smartphone-uri, ar putea lansa noile telefoane care folosesc sistemul de operare Tizen OS, despre care se zice ca va fi rivalul Androidelor. Tizen este bazat pe Linux, la fel ca Androidul, insa ar fi fost construit cu mai multa meticulozitate. De asemenea, sud-coreenii ar putea sa lanseze mai multe tablete anul acesta la Barcelona.

Nokia, desi se zbate sa reziste in competitia cu gigantii producatori de smartphone-uri, ar putea lansa modele si tehnologii cu care sa bata concurenta. De exemplu, dupa ce anul trecut a adus telefonul Nokia 808 PureView, cu camera de 41 MP, sunt sanse mari ca anul acesta sa vina cu alte telefoane care folosesc aceasta tehnologie. Un exemplu ar fi Nokia EOS, despre care se spune ca face poze la fel de bine ca un DSLR. Finlandezii vor continua si seria modelelor Lumia.

HTC ar putea veni la Barcelona cu modelul M7, care, de asemenea, ar avea procesor quad-core, ecran de 5 inch si o camera de 13 MP. Aceeasi linie a telefoanelor cu procesor quad-core este de asteptat sa fie urmata si de chinezii de la Huawei si ZTE.

Pentru canadienii de la BlackBerry, targul de la Barcelona din acest an se anunta, de asemenea, crucial, si trebuie sa vina cu ceva realemnet spectaculos, pentru a mai micsora din avansul pe care il are competitia.