Mobile World Congress 2013 isi deschide portile luni, 25 februarie. Toata lumea se asteapta ca nume mari precum Samsung, Sony, Nokia si BlackBerry sa faca anunturi mari, scrie cotidianul britanic Daily Mirror.

Iata care sunt cele mai mari asteptari privind gadgeturile pe care gigantii industriei telecom le vor prezenta la Barcelona:

Samsung

Samsung va vorbi, in primul rand, despre patrunderea pe o noua nisa, de low-cost. Producatorii sud-coreeni au facut deja pasul cel mare odata cu lansarea modelelor Galaxy Ace 2 si Galaxy S3. Exista deja zvonuri cu privire la un nou smartphone entry-level, numit Samsung Galaxy Star, cu ecran de 3 inch si Android, scrie Daily Mirror.

Nokia

Succesul pe care Nokia l-a inregistrat cu smartphone-ul Lumia 920, precum si ultimele modele de telefoane Windows Phone 8 au stimulat producatorii finlandezi in ultimul an, destul de provocator pentru fostul mare lider global pe segmentul telefoniei mobile.

Smartphone-ul pe care Nokia il pregateste, numit codat Catwalk, va fi mult mai subtire decat Lumia 920, va avea carcasa din aluminiu si o camera foto asemanatoare cu cea de pe 808 PureView.

Sony

Sony pregateste o gama de smartphone-uri subtiri, premium, scrie Daily Mirror in editia electronica. Telefoanele vor fi dotate cu ecrane Full-HD, asemenea modelului Xperie Z, cu display-uri de 5 inch si rezolutii de 720p si procesoare dual-core.

Marea surpriza a targului: un telefon Firefox?

MWC 2013 reprezinta o oportunitate si pentru producatorii mai mici din industria telecom sa se afirme si nu numai. Ultimele zvonuri sustin ca Firefox pregateste o miscare in acest sens, dupa ce reprezentantii companiei au declarat deja ca urmeaza sa lanseze propriul sistem de operare pentru dispozitivele mobile, destinat pietei low-cost.