Cele mai multe zvonuri sunt legate de creativitatea gadgeturilor pe care marii producatori telecom si IT le pregatesc. Site-ul Digital Trends speculeaza cu privire la prezentarea unei tablete Galaxy Note 8.0., la un nou smartphone marca Nokia Lumia, dotat cu sistemul de operare al Microsoft – Windows Phone, prima tableta a producatorului finlandez Nokia, dar si un telefon inteligent al companiei taiwaneze HTC – HTC H7.

In afara asteptarilor cu privire la gadgeturile de ultima generatie, analistii si consultantii in tehnologie sustin ca cele mai interesante upgrade-uri ar putea veni din zona sistemelor de operare. Acestea din urma ar putea deveni vedetele targului de tehnologie de la Barcelona din 2013, noteaza blogul Softonic. Acelasi blog scrie ca marii jucatori din piata IT, Apple, Google sau BlackBerry nu vor prezenta nimic iesit din comun la targul Mobile World Congress din acest an. In schimb, surpriza ar putea veni tocmai din partea producatorilor de software. Mai exact, sistemele de operare/.

Firefox OS

Mozilla ar putea prezenta ultima versiune de Forefox OS la targul MWC de la Barcelona. Noul sistem de operare de tip „open-web” ar putea fi creat special pentru a rula aplicatii in HTML 5. Reprezentantii Mozilla vor tine o conferinta de presa pe 24 februarie, inaintea deschiderii targului.

Tizen

Potrivit Korean Times, Samsung va lansa primul sau smartphone dotat cu sistemul de operare Tizen. Software-ul este produs in colaborare cu Samsung si Intel si este considerat un succesor al platformei Bada Samasung. Va fi interesant de vazut cum se va comporta Tizen in comparatie cu Android, sistemul implementat de Google, cel mai folosit la ora actuala in intreaga lume. Specualtiile merg pana intr-acolo incat daca Tizen se va dovedi a fi un real succes, Samsung ar renunta la colaborarea cu gigantul Google.  

Microsoft Blue

Si veterana Microsoft va fi prezenta la targul de tehnologie din capitala catalana. IT-istii vorbesc despre lansarea pachetului Microsoft Blue, un feature update al sistemului de operare Windows 8/Windows Phone 8, pe care compania americana pregateste sa-l lanseze pe piata in aceasta vara. Blue va permite adaugarea unor noi caracteristici/aplicatii produselor Microsoft, precum SkyDrive sau Hotmail.

Opera Ice

Opera a confirmat deja ca va prezenta noul motor de cautare pentru aparatele mobile in cadrul targului MWC.  Noile sisteme de operare iOS si Android se vor afla la baza dezvoltarii motorului online Opera Ice, de tip open source.

Aplicatii noi in AppStore

Apple ar putea anunta noi aplicatii disponibile in AppStore incepand cu acest an. Nu se cunosc inca detalii cu privire la tematica acestora, noteaza blogul Softonic.