Knox este o caracteristica nou introdusa, parte a programului SAFE al companiei sud-coreene, care se adreseaza in special companiilor, scrie Business Insider.   

Knox permite impartirea telefonului in doua jumatati: una destinata serviciului si alta vietii personale.

Bucata ce are de a face cu munca poate fi controlata de catre departamentul IT de la serviciu, care poate adauga aplicatii specifice si poate implementa masuri sporite de securitate. Partea personala ramane sub controlul nemijlocit al utilizatorului.  

Programul va fi disponibil pe orice telefon certificat SAFE, in prezent dintre acestea numarandu-se doar Samsung Galaxy S III si Galaxy Note II.  

Pana acum, feedback-ul primit a fost unul pozitiv, criticii fiind de parere ca trecerea intre cele doua jumatati ale telefonului se face foarte usor.  

Samsung nu este insa primul producator care profita de aceasta idee. Compania de software VMware a lansat un produs asemanator, denumit Horizon Mobile, prezent pe telefonul LG Revolution, iar BlackBerry ofera aproape acelasi tip de aplicatie, sub denumirea de BlackBerry Balance.  

Knox si SAFE sunt doua dintre cele mai importante arme pe care Samsung se pregateste sa le puna la bataie in razboiul cu Apple. Sud-coreeni au inceput o strategie de dezvoltare a mai multor aplicatii destinate utilizarii business, in speranta ca vor determina marile companii sa achizitioneze cat mai multe smartphone-uri pentru angajatii lor.

Cele mai noi informatii despre tehnologie vin direct de la MWC 2013 Barcelona.