Primele care ne iau ochii sunt telefoanele mobile. La MWC 2013, capetele de afis s-au aliniat anul acesta in jurul diagonalei de 5 inch, Full HD, cu procesoare quad-core si baterii mai bune.  Au iesit in evidenta noile BlackBerry Z10 si Q10. Nokia nu a impresionat, dar va vinde sigur ultimele telefoane ieftine, mai ales in tarile sarace.  Chinezii de la Huawei si ZTE au atras din nou atentia cu modele neasteptat de puternice. LG vrea sa dea lovitura din nou pe piata mobilelor cu noile Optimus G si Pro, insa VIP a fost HTC One. 

Telefoanele destepte sunt insa fragile. Prototipul ecranului de safir le poate salva.  Difuzorul poate fi mai bun cand dispare cu totul si e inlocuit de un motor care vibreaza pe ritmul vocii.  Daca atingi undeva tare, pe fata, pe cap. Vibratia e transmisa pana la urechi iar auditia e cea mai buna pe care am avut-o pana acum pe un telefon. 

La capitolul tablete noi, cea mai asteptata a fost Note 8 de la Samsung. Prezentul si viitorul inseamna 4G. Internet rapid oriunde, adica televiziune, filme sau jocuri in cloud, pe orice dispozitiv fara sa mai alergi dupa un cablu de internet. 

Viitorul este si al banilor inteligenti. Telefonul mobil ne va ajuta sa facem plati din ce in ce mai usor, fara sa scoatem portofelul din buzunar.  Cine castiga cel mai mult dintr-un astfel de targ? Pai pana la urma tot noi, utilizatorii.