Presedintele Traian Basescu a ajuns la colegiul AD Xenopol cu un sfert de ora inainte de ora 11. Era insotit de Maria Basescu, iar ofiterii SPP si jandarmii asigurau de multa vreme dispozitivul de securitate. Un grup de simpatizanti au inceput sa il aclame in momentul in care a coborat din masina. Iar inainte de a intra in cabina de vot cineva i-a urat succes.

Sotia sefului statului a fost prima din familie care si-a exprimat votul, lasandu-i presedintelui posibilitatea de a zambi in fata camerelor inainte de introducerea buletinului in urna.

Binedispus, Traian Basescu a cerut voie sa dea declaratii chiar in sectia de votare.

"Este clar ca se schimbul modul de a fi presedinte. Dupa zece ani va veni alt tip de presedinte. Unul care sa continue consolidarea statului de drept si care sa faca Romania frumoasa. O zi buna. Niciunul dintre cei 14 nu seamana cu mine".

Un sfert de ora mai tarziu isi facea aparitia la Liceul Jean Monnet fostul presedinte Ion iliescu. Inainte sa isi ia buletinul, fostul sef al statului a fost pupat de o admiratoare. Anul acesta, Ion Iliescu nu a mai venit impreuna cu sotia sa Nina, cel mai probabil din motive medicale.

"Sper sa intram intr-o normalizare generala. In viata politica, sociala, sunt premise, sunt starturi ce trebuie consolidate".