Catalin Radu Tanase a facut un inventar al beneficiilor pe care le-ar avea Romania in cazul in care NATO va avea un comandament: 

"In primul rand, Alianta Nord-Atlantica va plati pentru tot, pentru ca vorbim de 300 pana la 600 de oameni care vor sta permanent in aceasta baza militara. Au de supravegheat armament, arsenalele, munitia, carburantul si celelalte provizii, in caz ca va fi nevoie de o deplasare, de o interventie a acelui varf de lance de 4.000 de militari. Ori acesti 300 sau 600 de oameni trebuie sa manance: au nevoie de cantina, au nevoie de apa potabila, au nevoie de curent electric si gaze naturale. Toate acestea costa bani, iar Romania va primi bani pentru tot ce consuma aceasta baza militara." 

O baza NATO, indiferent de capacitatea ei, va dezvolta si o infrastructura locala. 

"Trebuie avuta in vedere si dezvoltarea infrastructurii locale, pentru ca trebuie sa existe drumuri catre un comandament zonal al NATO, trebuie sa existe benzinarii, pe scurt, toata infrastructura din jurul unui comandament militar important", a spus Catalin Radu Tanase. 

Romania ar deveni o tara mult mai atragatoare pentru investitorii straini, pentru ca s-ar simti mai in siguranta intr-o tara in care NATO isi trimite trupe:  "Nu trebuie sa uitam de investitorii de afara si de siguranta care le este oferita, pentru ca totdeauna economicul a urmat politicul. Iar din moment ce un guvern strain are incredere sa trimita armata, armanent, munitie intr-o tara, atunci si investitorii au incredere sa vina in acea tara, pentru ca devine un taram sigur." 

Avantaje sunt si pentru persoane super calificate din Romania:  "Sa nu uitam de dezvoltarea unei noi generatii, pentru ca orice astfel de proiect atrage nevoia de IT-isti, de traducatori. E vorba de tineri care se vor dezvolta, pentru ca exista cerere pentru oameni cu pregatire.  Viitorul luminos este mai aproape decat credem noi, pentru ca Romania tocmai a primit misiunea de a apara cibernetic spatiul ucrainean. Inseamna ca avem oameni care sa o faca, tehnica cu care sa facem acest lucru si iata ca aceasta generatie tanara exista, se dezvolta si va lua amploare".