In urma sesizarii transmise de Centrul de Investigatii Media, ANI a precizat ca a inceput "activitatea de evaluare a respectarii regimului juridic al conflictelor de interese de catre Campeanu Mariana, Ministrul Municii, Familiei si Protectiei Sociale", scrie Mediafax.

Evaluarea se face in conformitate cu articolul 11 din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, potrivit caruia "activitatea de (...) evaluare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor se efectueaza atat pe durata exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, cat si in decursul a 3 ani dupa incetarea acestora" si, totodata, "activitatea ce se efectueaza pe durata prevazuta la alin. (1) consta in evaluarea (...) conflictelor de interese sau a incompatibilitatilor, exclusiv pentru perioada exercitarii functiilor sau demnitatilor publice".

Ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau, in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.

Demnitarul afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut "drept unic scop denigrarea" ei si a familiei, printr-un demers "nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete", adaugand ca analizeaza posibilitatea de a da in judecata autorii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca face apel la ministrul Muncii, Mariana Campeanu, sa-si prezinte demisia daca stie ca sotul ei nu este invalid si nu are niciun handicap care sa il incadreze in gradul intai de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca o va sustine pe Mariana Campeanu in postul de ministru al Muncii atat timp cat presedintele Traian Basescu nu argumenteaza cu dovezi acuzatiile la adresa acesteia, precizand ca isi apara in aceste conditii toti ministrii.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca presedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Campeanu, sa analizeze posibiltatea demisiei din functie ca urmare a scandalului privind pensionarea sotului acesteia.