Mult mai mici decat cele pe care le-au avut inainte, fie la Comisia Europeana, fie in companii private. Vice-premierul Costin Borc a declarat pentru anul trecut un salariu de peste 3 milioane de lei, de la un producator de ciment, in timp ce acum are o leafa de 6 mii de lei.

Ministrul Economiei, Costin Borc, impresioneaza cu proprietatile din Franta: o casa de vacanta si un apartament in Paris. In Bucuresti detine un apartament si o casa, in Calarasi si Teleorman are 50 de hectare de teren agricol, iar in banci peste doua milioane de lei in diverse valute.

El este ministrul care a avut cel mai mare salariu in mediul privat: 3,5 milioane de lei in 2015, incluzand prime si bonusuri. A mai avut venituri din dobanzi, chirii, vanzarea de actiuni si din arenda. Cel mai mai mic venit a fost salariul de ministru, putin peste 6 mii de lei

Cristiana Pasca Palmer detine 8 mii de metri patrati de teren la Moeciu, o garsoniera in Bucuresti, un autoturism, bijuterii de 15 mii de euro si tablouri de 4.500. Ea declara peste 600 de mii de euro in conturi in diverse valute si actiuni de 140 de mii de dolari in companii americane.

Anul trecut a obtinut, ca angajat al Comisiei Europene, un salariu de 98 de mii de euro, iar ca ministru al Mediului 19 mii de lei.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, are in Bucuresti 6 locuinte, din care doua sunt mostenite, doua autoturisme si... un scuter. In banci are 400.000 de lei şi 140.000 de euro.

Ca analist economic, Anca Dragu a primit de la Comisia Europeana un salariu de aprope 100 de mii de euro. Ca ministru al Finantelor, a primit aprope 20 de mii de lei.

In schimb, Ministrul Fondurilor Europene, unul din cei mai noi membri ai cabinetului, are datorii mai mari decat economiile. Cristian Ghinea detine doua apartament in Bucuresti, dar si doua credite ipotecare in derulare. Fara masina sau bijuterii, in conturile bancare are 110 mii de lei si 7 mii de euro, in timp ce creditele sunt de 172 de lei si de 33 de mii de euro.