Intrebat ce varianta ia in calcul in contextul declaratiilor lui Crin Antonescu privind posibila suspendare a presedintelui daca acesta nu va accepta premierul propus de USL daca Uniunea castiga alegerile, Basescu a raspuns: "Eu iau in calcul varianta interesului national", potrivit Mediafax.

"Voi desemna un premier care sa serveasca interesul national", a spus presedintele. "Povestea ca il suspendam pe Basescu nu ma impresioneaza", a adaugat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, ca in cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate, mentionand ca viza "si o remaniere".

“Romania, suspectata ca nu mai e capabila de alegeri libere dupa fraudele de la referendum”

Romania este suspectata ca nu mai este capabila sa organizeze alegeri libere, dupa fraudele de la referendum, a spus, luni, presedintele Traian Basescu, mentionand ca va trebui ca fraudele sa fie investigate pana la capat. El a spus ca in aceste conditii va trebui sa suportam situatia in care vor fi trimisi in tara observatori OSCE la alegeri, Romania fiind stat UE.

"Nivelul fraudei este urias si institutiile statului trebuie sa-si faca treaba pana la capat in numele democratiei. Pentru mine personal nu mai au valoare rezultatele investigatiile pentru ca ele nu mai pot schimba rezultatul de la referendum. Dar pentru democratia din Romania este fundamental", a spus Basescu.

Potrivit presedintelui, corectitudinea votului este fundamentul democratiei. "Daca si acolo furam, putem spune ca nu mai avem nicio speranta in ceea ce priveste functionarea statului de drept", a spus Basescu.

"Institutiile functioneaza 24 din 24 tot anul.Nu putem spune: E campanie, plecati in vacanta"

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca "un flagrant e flagrant si daca e campanie si daca nu e", pentru ca institutiile functioneaza 24 din 24 de ore 365 de zile pe an si nu se poate spune "E campanie, domnilor procurori, domnilor de la ANI, luati-va vacanta! Domnule presedinte, taci!".

Traian Basescu a spus ca aceia care incearca sa puna pe seama campaniei electorale cazurile de incompatibilitate sau cercetarile procurorilor gresesc.

"Un flagrant e un flagrant chiar daca e campanie si daca nu e campanie, un trafic de influenta e un trafic de influenta si daca e campanie si daca nu e campanie", a afirmat presedintele.

El a sustinut ca institutiile statului functioneaza "24 din 24 de ore 365 de zile pe an". "Nu poti cere institutiilor sa nu functioneze in campanie, sa mearga in vacanta. Nu putem spune: «E campanie, domnilor procurori, luati-va vacanta, domnilor de la ANI, luati-va vacanta, domnule presedinte taci ca deranjezi!"