Basescu a fost intrebat de jurnalisti, in momentul in care iesea de la vila de protocol cu snowmobilul, ce isi doreste de la Mos Craciun.

"Mos Craciun sper sa-mi aduca liniste (...) Grijile sunt la Guvern, eu nu mai am griji, nu mai am griji. La Guvern, la marea majoritate parlamentara, in niciun caz nu sunt la mine", a raspuns Basescu razand.

Intrebat ce le transmite de sarbatori romanilor, Traian Basescu a raspuns: "Sa aiba pace in familii, bucurie, speranta si sa se distreze. Pana la urma viata nu e numai din cearta, din suparari, din tensiuni, din lipsuri, viata poate fi si cu putina bucurie, cu putina relaxare, cu putina viata".

El a mai declarat ca anul 2013 este, "din punct de vedere economic, un an riscant", iar din punct de vedere politic este "un an care nu poate sa ne puna probleme pentru ca avem o majoritate uriasa si un Guvern cu o sustinere populara si parlamentara extraordinar de ridicata, ceea ce ii va permite sa-si indeplineasca toate cele asumate in programul anuntat cu ocazia investiturii".

"Deci, cred ca va fi un an formidabil pentru romani daca analizam programul de guvernare", a adaugat Basescu.

El a mai precizat ca si-ar dori ca noul Guvern sa-si realizeze promisiunile.

"Ar fi, daca vreti, si o satisfactie a mea. Ce nu s-a putut face datorita conjuncturii cu guverne care au fost din partea dreptei, sper asa cum s-a angajat si premierul si Crin Antonescu si majoritatea parlamentara, sper ca ceea ce ei au promis sa poata face, pentru ca romanii vor fi fericiti odata cu indeplinirea a ceea ce au promis", a spus seful statului.

Pe de alta parte, Basescu a fost intrebat ce asteapta cadou de Craciun, sub brad.

"Stiu eu, multe astept, depinde ce mi se da. (...) Imi pot dori orice, asa nu pot sa spun ca-mi lipsesc sosetele sau pijamalele, dar s-ar putea sa primesc o pijama si o pereche de sosete", a raspuns presedintele razand.

In ceea ce priveste eventuale surprize de Craciun la care ar recurge, el a precizat ca doar Mos Craciun face surprize. "Surprize face Mos Craciun, iar Guvernul poate fi un Mos Craciun, sa faca surprize placute, daruri", a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria, vor petrece Craciunul la Predeal, unde au sosit in acest week-end.