Presedintele a subliniat ca aceste obiective au ramas neindeplinite din perioada guvernarii lui Emil Boc, reluand ideea ca revizuirea Constitutiei trebuie sa se faca prin respectarea referendumului din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

"Dragii mei, aceste obiective interne, fie ca vorbim de legea sanatatii, de legea electorala, fie ca vorbim de revizuirea Constitutiei, fie ca vorbim reorganizarea administrativa sunt obiective pe care prin negociere le-am inscris si in acordul de coabitare cu primul-ministru al Romaniei, Victor Ponta. Sunt obiective la care tin si care sunt necesare Romaniei. As avea nevoie de sprijinul dumneavoastra politic pentru ca acest protocol sa devina realitate, pentru ca in mod cert exista in USL o opozitie puternica pentru respectarea criteriilor de revizuire a Constitutiei, pentru o corecta reorganizare administrativa a tarii, chiar pentru o corecta lege electorala sau pentru o corecta noua lege a sanatatii", a afirmat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a aratat ca are nevoie de parteneriatul cu PDL si pentru indeplinirea altor obiective, cum ar fi continuarea si accelerarea procesului de integrare in UE, prin accederea in Schengen, in zona euro si realizarea unei economii competitive care sa nu fie "zdrobita" de concurenta externa la adoptarea monedei comune.

"Un alt obiectiv fundamental ca sef al statului roman este acela de a crea conditii in tara ca Romania sa fie aparata in interiorul UE", a sustinut Basescu, el reluand ideea ca "nu poti sa spui ca vreau in Schengen cand tu ai ministri cu dosare penale in instanta".

Presedintele a subliniat ca PDL nu a tolerat in guvernarea sa astfel de ministri penali sau impiedicarea cercetarii parlamentarilor de catre institutiile juridice

Presedintele a mentionat ca si reforma educatiei este importanta pentru modernizarea societatii prin pastrarea legii promovate de fostii ministri PDL Mircea Miclea si Daniel Funeriu, dar si absorbtia fondurilor europene, el sustinand ca in anul 2011, cand premier era Emil Boc, au fost obtinute cele mai bune rezultate privind rata de absorbtie.

"Masa la care ma asez dupa ce imi termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva"

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Conventia PDL, ca dupa ce isi incheie mandatul va reveni in politica, avand ca obiectiv "2016 - dreapta la putere", dar ca nu ii trece prin cap sa se aseze in fruntea unui partid, iar masa la care se va aseza o stabileste el si nimeni altcineva.

"Am spus ca voi reveni in politica si voi reveni avand ca obiectiv 2016 - dreapta la putere. Sa nu va ganditi ca imi trece prin cap sa ma asez in fruntea vreunui partid. Voi fi acela care cu experienta mea, cu autoritatea mea si sper eu cu credibilitatea cu care imi voi termina mandatul voi putea sa ajut aceasta constructie", a spus Traian Basescu in incheierea discursului pe care l-a tinut la Conventia Nationala a PDL.

"Am vazut ca la acest anunt au fost diverse oferte din partea actualilor candidati la functia de presedinte. Vreau sa fie clar pentru toti ca masa la care ma asez dupa ce imi termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva", a subliniat Traian Basescu.

"Inchei sperand ca prin discursul meu v-am facut sa intelegeti ce a fost in guvernare si mai ales sa intelegeti de ce m-a durut cumplit, ca unii si-au facut campanie pe seama masurilor luate, avand mesajul Antenei 3. Va multumesc mult, va doresc succes si va asigur de toata dragostea mea. Iar astazi, va doresc sa va gasiti solutia corecta. La revedere!", a spus Basescu la finalul discursului sau, care a durat aproximativ 40 de minute.