Seful statului a spus ca unul dintre candidati trebuie sa recunoasca ca este ofiter acoperit, pentru ca altfel, "ii va ranji in fata fostul sef".

"Ii va ranji, cand va fi presedinte. Ca ii ranjeste acum, cand este prim-ministru, inca mai merge", a continuat Basescu.

"Victor Ponta trebuie sa recunoasca ca in perioada 1997-2001 a fost ofiter acoperit al SIE", a anuntat presedintele, precizand ca acest lucru arata si "saltul lui".

"A fost, in perioada 1997-2001, ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria de sector direct in Parchetul General. Nu este nicio bomba, este o realitate pe care eu sunt gata sa o demonstrez", a mai anuntat Basescu.

Anterior acestui anunt, in aceeasi emisiune, presedintele spusese ca nu se va termina campania electorala si el va vorbi despre subiectul ofiterului acoperit care este printre candidatii la Presedintie, mentionand ca "nu va fi un cost legal". El spusese ca ii va face acelui candidat un bine, de fapt. "O sa ii fac unui candidat un bine, fara sa prezint documente de la Servicii", spusese Basescu. El mai spusese ca nu va face luni seara dezvaluirea.

"Am vazut ce s-a intamplat, dupa afirmatia mea ca exista un fost ofiter acoperit. Doamne, ce campanie! Nu vorbesc de Melescanu, ce sa spuna? E ca intre ei, asa? Ce sa spuna? Am sa ii fac un bine cu forta, fara sa folosesc documente de la Servicii, dar voi aduce argumente convingatoare", spusese Basescu.

El mentionase ca dupa ce Robert Turcescu a facut anuntul privind apartenenta la un Serviciu, nu a mai putut sa vorbeasca, pentru a nu se interpreta ca gestul ziaristului ar avea vreo legatura cu presedintele.

Basescu a precizat, apoi, ca nu stie ce a vrut sa faca Turcescu prin anunt si ca nu stia despre acesta decat ca este ziarist. Presedintele a mai spus ca nu crede ca Turcescu este ceea ce a spus.

Ponta: Sunt numai minciuni, Basescu este extrem de framantat si tulburat

Premierul Victor Ponta a spus, marti dimineata, ca declaratiile lui Traian Basescu privind faprul ca a fost ofiter acoperit sunt ”numai minciuni”, seful Guvernului sustinand ca presedintele este ”extrem de tulburat si framantat si Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane”.

Premierul Victor Ponta a avut prima reactie la declaratiile lui Traian Basescu, care a afirmat despre el ca a fost ofiter acoperit, spunand ca se va ruga si pentru seful statului, care ”este extrem de tulburat si framantat”.

Va spun cu toata deschiderea ca azi o sa ma rog si pentru presedintele Traian Basescu, pentru ca este extrem de tulburat si framantat si Romania nu trebuie sa mai depinda de tulburarile unei persoane. Eu cred ca exista institutii ale statului care, daca cineva a incalcat legea, il va trage la raspundere”, a declarat Ponta, citat de Mediafax.

El a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare.

Premierul a mai sustinut ca Traian Basescu se exprima ”intr-un mod total inacceptabil pentru un presedinte”, folosind aceasta functie si institutiile pentru a o sustine pe Elena Udrea.

”Cand eu voi fi presedinte, veti vedea ca ceea ce vedeti in ultimele zile la Traian Basescu poate fi schimbat”, a afirmat Victor Ponta.

Intrebat daca este ceva adevarat din ceea ce a afirmat luni seara presedintele Basescu, premierul a afirmat: ”Sunt numai minciuni”.