Decretul a fost emis imediat dupa ce Traian Basescu a sosit de la Bruxelles.

Procesele-verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate vineri in Monitorul Oficial. Acestea cuprind numarul alegatorilor care au mers la vot, voturile valabil exprimate, partidele si formatiunile care au trecut pragul electoral, precum si numele tuturor celor 588 de senatori si deputati carora le-au fost atribuite mandate.

"Imediat ce se publica rezultatul alegerilor in Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie sa tina seama de un element esential: nu pot suprapune functionarea a doua parlamente. Parlamentul actual isi incheie in 19 decembrie mandatul", a spus Traian Basescu, noteaza Mediafax.

"In avion decid daca voi convoca pentru 19 la ora 13.00 sau... Sa fie cat mai apropiat pentru ca institutiile rezultate din alegeri sa fie puse rapid pe picioare", a adaugat presedintele.

"Alegerile s-au desfasurat normal"

"Alegerile s-au desfasurat normal, iar rezultatul, chiar daca au fost si mici incidente in ziua votului, nu este alterat de acestea", a afirmat Basescu. El a mai spus ca "588 de intelepti vor discuta acolo bine bugetul, tinand cont de problematica europeana".

Biroul Electoral Central anunta ca a emis si transmis, vineri, la Monitorul Oficial al Romaniei, spre publicare, procesele verbale privind rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

"Biroul Electoral Central a emis si transmis astazi, 14decembrie 2012, la Monitorul Oficial al Romaniei, spre publicare, Procesele Verbale privind rezultatele finale ale alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din 9 decembrie 2012", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Presedintia informa, recent, ca presedintele Traian Basescu va convoca Parlamentul si va anunta programul de consultari pentru desemnarea premierului care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.